On dissabte, 6 de setembre del 2008 2 comentaris

La crisi, protagonista dels balls parlats a Torredembarra.

Un dels actes més esperats a les festes de Torredembarra és sens dubte el Ball d'en Serrallonga en el qual es desgranen, en forma de vers, una versió satírica de tot l'esdevingut durant l'any.
















Ahir, els balls parlats van oferir una visió de l'esdevingut durant l'últim any tant a nivell general com a local. Els estrepitosos trabucs dels bandolers, congregats en el carrer Ample, del nucli antic van anunciar en el recital de versos davant d'un públic que va prendre posicions al mateix carrer i també, en els diferents nivells de la plaça del Castell.
El tema escollit per a l'ocasió pel Ball de Serrallonga fou la crisi galopant que afecta la societat en general, a la construcció i a l'urbanisme local. Un dels bandolers, l'Astut, va afirmar. "jo em dedicava a vendre finques i terrenys diversos fins que m'he quedat a l'atur per la fallida de les immobiliàries".
També es van referir els bandolers a situacions més que conegudes per tots com el transvasament de l'aigua cap a Barcelona i, com no, als canvis polítics que s'han produït a La Torre amb la dimissió de l'alcalde Manuel Jiménez i a l'entrada d'un nou govern municipal.
L'ús dels títols de coneguts programes de televisió van servir per acoblar la vida i social de Torredembarra. L'alcalde Masagué va ser protagonista de "Ve del Pà" o per exemple la destitució de Jiménez es va titllar de "Misterios sin resolver". El Ball de Serrallonga és una tradició recuperada recentment a la localitat encara que el seu orígen és del segle XIX.../...

Fragment d'un article del Joan Boronat, publicat ahir al Diari de Tarragona. Les fotografies ens les ha fet arribar el Jordi Aparicio. Moltes gràcies, a a tots!