On divendres, 21 de maig del 2010 0 comentaris


El regidor de Turisme de Torredembarra ens acaba de comunicar que enguany no participarem en la Batalla de Torredembarra. Pel que sembla el senyor Pere Tardà de l'empresa Fires i Festes, concesionària de l'organització de la Festa de la Batalla de Torredembarra, ha cregut que s'havia de donar més rellevància a les tropes felipistes, i ha prescindit dels serveis del Ball de Serrallonga, sense avisar-nos. Creu que estem fóra del context...

Per altra banda felicitem a regidoria de Turisme la rapidesa en l'esmena de la placa. Esperem que sense preses i amb la calma suficient es retoli de nou, però en favor de la mateixa Torre de la Vila, monument del s. XII (any aprox.: 1.197), declarat Bé d'Interès Nacional de Catalunya. (encara que no està retolat enlloc)

Conclusions: Semàfor verd per Pere Font. Semàfor vermell per Pere Tardà. I en quant a la placa, la camisa no ens toca la pell pel que poden arribar a fer. Millor no tocar-ho més per la part dels polítics fins que algún expert hi digui la seva, no troben?

On divendres, 14 de maig del 2010 0 comentaris


Avui mateix li he preguntat al Lluís Cristià, Cap de Colla del Ball de Serrallonga de Torredembarra, si ens havíen dit alguna cosa per participar enguany en la "Festa de la Batalla de Torredembarra". La seva resposta ha estat lacónica: no. Aquesta festa ja va començar amb mal peu per nosaltres ja que el primer any que es va fer, simplement se'n van oblidar de nosaltres, i van contractar el Ball de Serrallonga de Vilafranca del Penedès. L'any passat ens ho van dir, i molt animadament hi vàrem participar. Jo n'estava segur que ja no hi participavem enguany per no haver rebut l'encàrrec, i també per veure que no sortim en el flyer que han fet circular en la convocatòria. Però revisant per internet el tema em trobo aquest enllaç, on s'afirma que: EL BALL DE SERRALLONGA Representa la tradició d'un ball que es va començar durant el segle XVIII amb el protagonisme dels trabucs i la presència d'en Serrallonga i la Joana. Ara no sé què pensar, porser hi anem. Però la foto és del Ball de Serrallonga de Vilafranca del Penedès, potser els han tornat a contractar. Probablement els organitzadors tornen a ensopegar amb la mateixa pedra d'encarregar-ho a gent de fora. No cap problema, si ens truquen, potser ens farem càrrec de l'assumpte i acceptarem el que ens diguin, tan si és participar, com "és que ha estat un error", ja hi estem acostumats. Però tant si és una cosa com l'altra, podríen trucar (tenen el nostre telèfon), i dir-nos que no, o dir-nos que si. De la mateixa manera que ho hem trobat per internet, igual veuen el nostre estat d'ànim per internet, o no.
Ah!, i tampoc no ens agrada la situció de la pedra de la Batalla de Torredembarra, ni el lloc, ja que els turístes la llegeixen i tot seguit miren la Torre de la Vila i entenen clarament que la Torre de la Vila és el monument a la Batalla de Torredembarra, erròniament. Com pel seu estat deplorable de degradació del text, degut al baix cost d'una placa encarregada amb les presses dels qui fan les coses sense pensar (era l'anterior govern), però l'actual n'està aprenent... a fer-ho pitjor.

Francesc Mercadé
president del Ball de Serrallonga
de Torredembarra

On dilluns, 3 de maig del 2010 1 comentaris


Companyes i companys.

Després d'aquest fred i plujós hivern, l'arribada del bon temps ens recorda que ens trobem a les portes de tornar a començar una nova temporada del Ball de Serrallonga que aquest any es preveu plena d'activitats.

De moment, la primera d'aquestes activitats de la nostra entitat serà la "capta", que farem per segon any consecutiu, amb l'objectiu de cercar nous possibles col·laboradors. La data escollida per a la realització d'aquesta capta serà el dissabte 8 de maig, a partir de les 7 de la tarda, al davant de la Torre de la Vila.

Aquest any, celebrarem aquest acte amb la col·laboració del Ball de Gitanes de la Torre entitat de recent creació i a la qual oferim el nostre suport.

Esperem comptar amb la teva presència per tal d'iniciar amb força una nova temporada del Ball de Serrallonga, que esperem que sigui, com sempre, plena de bons moments.

Gràcies